Een artistiek naaktschilderij van jouw lichaam... Een uniek kado voor jezelf of je lief!

Niet zelden veroorzaakt het eindresultaat een verrassing bij het model dat de schoonheid van haar of zijn eigen lichaam ontdekt in het schilderij, elk lichaam heeft immers prachtige vormen! Jong of oud, vol of slank, man of vrouw. Dit terug te zien op een doek geeft een trots gevoel! Een gevoel van: "wauw, ben ík dat?" Dit te aanschouwen bij de vrouwen die ik schilder geeft mij enorme voldoening. Anders dan in bijvoorbeeld de Zuid-Amerikaanse cultuur zijn wij Nederlandse vrouwen over het algemeen erg bescheiden over ons uiterlijk. Op deze manier bijdragen aan een stukje bevrijding en bewustwording van de pracht van ons vrouwen (en trouwens ook manndn!) is geweldig!

Hoe werkt het?

Kies je voor een schilderij in zwart/wit?

Dan kom je een dag poseren in mijn atelier in Westelbeers, iets dat overigens zonder uitzondering als een hele leuke en bijzondere ervaring beleefd wordt. Ik start bij voorkeur om 09.00 uur 's-ochtends zodat we tegen het einde van de middag klaar kunnen zijn. We bedenken samen in welke houding je geschilderd wilt worden. Ik heb diverse voorbeelden die je kunnen helpen bij je keuze. Naakt poseren is iets dat de meeste mensen nog nooit gedaan hebben, je moet je letterlijk blootgeven en dat is niet niks. Pas als jij je voldoende vertrouwd met mij voelt en hebt bepaald hoe je wilt poseren beginnen we. Eerst maak ik een aantal digitale foto's zodat je een idee krijgt van de compositie. Daarna begint het schilderen. 

De dag wordt onderbroken door een uitgebreide lunch en voldoende pauzes zodat je spieren niet verzuren van het poseren. Aan het einde van de middag ben je klaar. 

Kies je voor een schilderij in kleur?

Dit schilderij bestaat uit meerdere lagen waardoor dit niet in een dag gemaakt kan worden. Mijn werkwijze is hierbij dan ook anders. Wel kom je ook hiervoor naar het atelier om te bespreken wat je wensen precies zijn en houden we een fotoshoot, maar deze is uitgebreider. Het schilderen gebeurt aan de hand van de foto's en neemt een paar weken in beslag doordat elke laag eerst moet drogen. 

Uitgebreide informatie en foto's zijn te vinden op mijn andere website: http://www.artistieknaaktschilderij.nl